top of page
 • Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig om te beleggen in vastgoed
  Dit is afhankelijk van drie factoren: Toegang tot financiering: banken financieren zo'n 50 tot 80% van de waarde van het vastgoed, dit maakt vastgoed sneller toegankelijk. Type vastgoed: het aankopen van een klein appartement is eerder binnen handbereik dan het aankopen van een appartementencomplex. Locatie: de locatie van het aan te kopen vastgoed bepaalt in grote mate de prijs. Het aankopen van een beleggingspand op een A-locatie kost nu eenmaal meer dan in een buitenwijk. In het kort; door de investering deels te financieren en een klein appartment in een opkomende wijk/buurt te kopen is een eigen vermogen van grofweg €50.000,- voldoende.
 • Waarom is beleggen in vastgoed interessant?
  Inflatie-proof: Hefboom-effect: Vastgoed heeft als voordeel dat banken u graag een financiering willen aanbieden. Door uw beleggingspand deels te financieren, maakt u rendement met geleend geld. Dit heeft als resultaat dat het rendement op uw eigen inleg toeneemt. Gunstig belastingtarief: Stabiele inkomsten; vastgoed kenmerkt zich door zijn stabiliteit en relatief goede voorspelbaarheid. De huurinkomsten lopen over het algemeen onverminderd door, ook tijdens een crisis. Directe invloed:u kiest het object, de huurder, de contractvoorwaarden, het onderhoud, etc. tot en met uiteindelijk de verkoop. Deze invloed mist u bij bijvoorbeeld aandelen. Geen 'Rocket-Science';
 • Is dit (nog wel) een goed moment om vastgoed te kopen?
  Het antwoord op deze vraag hangt grofweg af van vijf zaken die per situatie/persoon verschillen: Indirect-rendement object: Wanneer u bij het aankopen van een beleggingspand enkel anticipeert op indirect-rendement (waardeontwikkeling) en dus niet of nauwelijks rendement maakt uit de huurinkomsten. Dan is de enige manier om rendement te maken het juiste aankoopmoment te kiezen. Let wel, dit rendement is puur boekhoudkundig. Direct-rendement: In veel gevallen kopen beleggers vastgoed om (in tegenstelling tot wat hier boven staat) direct maandelijks rendement te genereren uit huurinkomsten. Blijkt uiteindelijk dat u op het hoogtepunt van de markt gekocht heeft dan heeft dit vaak geen gevolgen voor uw directe rendement en dus maandelijkse inkomsten. Financiering; Wenst u bij de aankoop van een beleggingspand gebruik te maken van een financiering? Dan kan het zijn dat het verstandig is om nog gebruik te maken van het huidige financieringsklimaat. In een goede markt is financieren eenvoudiger en goedkoper (lage rente). Horizon: Belegt u met een horizon van minder dan 10-15 jaar en houdt u dus rekening met een verkoop van het object op 'korte' termijn? Dan is het instapmoment extra van belang. Uw totale rendement wordt namelijk voor een groot deel bepaalt door het verschil tussen aanschaf- en verkoopwaarde. Het verkoopmoment is tevens het moment waarop u de winst óf het verlies 'pakt'. Alternatieven: De laatste afweging die een rol moet spelen bij het al-dan-niet kopen van vastgoed is of u alternatieven heeft om uw geld beter te laten renderen op de lange termijn dan in vastgoed.
 • Wat is een geschikt beleggingspand?
  Een goed beleggingspand is een object dat ervoor zorgt dat uw persoonlijke doelstellingen gehaald worden. Dit is maatwerk.
 • Waar vind ik een beleggingspand?
  Er zijn meerdere kanalen waar u een beleggingspand kunt vinden: Gijsen Vastgoedadvies www.beleggingspanden.nl www.funda.nl Uw eigen netwerk Laat ons hier weten wat u zoekt, wij gaan gericht voor uw op zoek.
 • Welke soorten kennis zijn noodzakelijk om succesvol te beleggen in vastgoed?
  - Financiële kennis - Bouwkundige kennis - Fiscale kennis - Juridische kennis - Marktkennis - Kennis over de locatie
bottom of page